Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u ulozi Nacionalnog tijela te u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa Interreg Europe, organizira informativni dan povodom drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga, kako bi se potencijalni prijavitelji upoznali sa sadržajem Programa te pravovremeno pripremili za prijavu na 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Informativni dan će se održati 3. travnja 2023. godine u hotelu Sheraton u Zagrebu s početkom u 10:00 sati. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 31. ožujka 2023. godine do 12:00 sati. Broj sudionika je ograničen te će se prijave zatvoriti čim se popune sva slobodna mjesta.

Drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga otvoren je od 15. ožujka 2023. do 9. lipnja 2023. godine do 12:00 sati. U okviru drugog poziva otvoreno je svih šest tematskih cjelina programa (Pametnija, Zelenija, Povezanija, Socijalnija i Europa bliže građanima te bolje upravljanje provedbom politika regionalnog razvoja). Vrijednost poziva iznosi oko 130 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj uz stopu sufinanciranja do 80 %.

Više informacija o info danu, kao i prijavni obrazac te dnevni red dostupni su na poveznici https://razvoj.gov.hr/vijesti/program-medjuregionalne-suradnje-interreg-europe-2021-2027-poziv-na-informativni-dan-povodom-2-poziva-na-dostavu-projektnih-prijedloga/5252