Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije je pružila stručnu podršku u pripremi projektnog prijedloga „Izgradnja vanjskih igrališta odbojke na pijesku“. Stručna podrška pružena je prijavitelju, Varaždinskoj županiji te partneru Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec.

Projektni prijedlog prijavljen je na „Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini“, koji je objavilo Ministarstvo turizma i sporta.

Cilj projekta je promicanja popularizacije odbojke na području Grada lvanca i okolice. Izgradnja odbojkaških igrališta od iznimnog je interesa za lokalnu zajednicu te za razvoj i popularizaciju odbojke na razini Varaždinske županije. Stvaranjem uvjeta dostupnosti sportskog terena za odbojku želi se privući veći broj zainteresiranog stanovništva lokalne i regionalne zajednice s naglaskom na djecu i mlade za bavljenje sportom.

Planirana ukupna vrijednost projekta je 62.122,53 EUR, od čega 80% (49.698,02 EUR) bi trebalo financirati kroz bespovratna sredstva Ministarstvo turizma i sporta, dok Varaždinska županija te Grad Ivanec financiraju svaki po 10% ukupne vrijednosti projekta (6.212,26 EUR).

Pružanjem stručne savjetodavne podrške Varaždinskoj županiji te Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec u pripremi Projektnog prijedloga, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, osigurala je kvalitetnu pripremu istog te samim time pomogla u uspostavi preduvjeta za nastavak promocije i bavljenja sportom na području Varaždinske županije.