Općoj bolnici Varaždin dodijeljena su bespovratna sredstva za financiranje projekta „Izgradnja i opremanje zgrade centralnog operacijskog bloka OB Varaždin“ prijavljenog na ograničeni Poziv Općoj bolnici Varaždin na izravnu dodjelu bespovratnih sredstava za investiciju C5.1. R1-I5 Izgradnja i opremanje zgrade centralnog operacijskog bloka OB Varaždin iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 45.077.468,19 EUR, a odobren je maksimalni iznos bespovratnih sredstava u iznosu od 43.064.198,02 EUR, što predstavlja stopu sufinanciranja od 95,53%.

Cilj projekta je izgradnja i opremanje centralnog operacijskog bloka koji za svoju svrhu ima optimizirati resurse bolničkog zdravstvenog sustava, povećati kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite i sigurnost pacijenata kod transporta, omogućiti adekvatne uvjete za rad zdravstvenog osoblja kroz objedinjavanje suvremenih i funkcionalnih prostora svih pratećih djelatnosti operacijskog bloka te iz paviljonskog tipa bolnice prijeći u jedinstveno funkcionalno povezane zgrade kao jednu cjelinu.

Izgradnjom novog objekta OB Varaždin dobiva moderan centralni operacijski blok sa svim potrebnim pratećim sadržajima i suvremenom medicinskom opremom što će doprinijeti unapređenju kvalitete zdravstvene zaštite u RH te omogućiti praćenje svih zahtjeva suvremene medicine.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pružala je savjetodavnu podršku za pripremu projektnog prijedloga.