Dana 29. lipnja 2023. održana je online završna konferencija projekta „Užina za sve V“ kojoj su nazočili pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, Andrea Holi iz Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, kao i Romana Kranjčić iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport te predstavnici škola kojima je osnivač Varaždinska županija, a koje su ujedno i partneri na Projektu. Projekt je prijavljen na poziv Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022. -2023.) koji je raspisalo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Ugovor o bespovratnim sredstvima sklopljen je već 27. lipnja 2022. godine. Ugovorom je odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava, 999.081,83 kuna iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) kojima su se financirali obroci za 994 djece.

Projektom „Užina za sve V“ koji provodi Varaždinska županija u partnerstvu s 33 osnovne škole kojima je osnivač, osigurava se jedan besplatan školski obrok dnevno za učenike u riziku od siromaštva. Razdoblje trajanje projekta je deset mjeseci, od 7. rujna 2022. do 7. srpnja 2023. i obuhvaća školsku godinu 2022.-2023.

Kriterij za uključivanje učenika u projekt besplatne prehrane i ove je godine bio propisan Pozivom, a radi se o pravu na dječji doplatak, a projekt se pod istim uvjetima provodi već četvrtu godinu za redom.

Resorni pročelnik, dr.sc. Miroslav Huđek, zahvalio se svim ravnateljima na sudjelovanju u projektu i suradnji kao i na pomoći oko organizacije provođenja projektnih aktivnosti.

Ravnateljima osnovnih škola tehničke detalje projekta predstavila je Andrea Holi iz Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, koja pruža savjetodavnu podršku u provođenju projekta „Užine za sve V“.