Nacionalna ruralna mreža uskoro postaje Nacionalna mreža Zajedničke poljoprivredne politike (NMZPP), a djeluje kao platforma za umrežavanje i dijeljenje informacija o Strateškom planu Zajedničke poljoprivredne politike prema dionicima koji djeluju u ruralnim područjima ili su vezani uz ista.

Članstvo mreže sastavljeno je od različitih organizacijskih oblika, a čine ih fizičke i pravne osobe, kao i organizacije civilnog društva te tijela u sustavu državne i javne uprave koji mogu dati svoj doprinos razvoju boljih, uspješnijih i zdravijih ruralnih krajeva.

Pojedinci i organizacije koje žele postati članovi Mreže mogu se priključiti kroz sustav članstva na poveznici https://clanstvonrm.mps.hr/login.

Članstvo u mreži je besplatno i neobvezujuće, a članovima omogućava međusobnu suradnju, podršku i umrežavanje sukladno jednakim ciljevima i interesima.

Mreža na godišnjoj razini kroz Pozive članstvu omogućuje članovima sudjelovanje u provedbi Godišnjeg akcijskog plana, sufinancirajući prihvatljive aktivnosti u skladu s ciljevima Mreže.

Više informacija o samom funkcioniranju Mreže i pravnoj osnovi iste dostupno je na poveznici https://ruralnirazvoj.hr/umrezise-i-postani-clan-mreze/.