Dana 28. lipnja 2023. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. za projekt „Izgradnja i opremanje zgrade centralnog operacijskog bloka OB Varaždin“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 45.077.468,19 EUR, a odobren je maksimalni iznos bespovratnih sredstava u iznosu od 43.064.198,02 EUR.

Provedbom projekta Opća bolnica Varaždin će iz paviljonskog tipa bolnice prijeći u jedinstveno funkcionalno povezane zgrade kao jednu cjelinu čime će se povećati dostupnost i kvaliteta zdravstvene zaštite, optimizirati resursi bolničkog zdravstvenog sustava, osigurati adekvatni uvjeti za rad zdravstvenog osoblja te spojnim hodnicima povećati sigurnost pacijenata kod premještanja s odjela na odjel.

Izgradnjom novog objekta ukupne bruto površine 11.736,19 m2, Opća bolnica Varaždin dobiva moderan centralni operacijski blok sa svim potrebnim pratećim sadržajima i suvremenom medicinskom opremom što će doprinijeti unapređenju kvalitete zdravstvene zaštite u RH te omogućiti praćenje svih zahtjeva suvremene medicine. U novoj zgradi predviđaju se sljedeći sadržaji: središnji operacijski blok s 8 operacijskih dvorana, sadržaji središnjeg JIL – a (jedinice intenzivnog liječenja), središnja sterilizacija OB Varaždin, RTG odjel, odjel za transfuzijsku medicinu i medicinsko – biokemijski laboratorij.

Razdoblje provedbe projekta predviđeno je do 31. prosinca 2025. godine.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pružala je savjetodavnu podršku za pripremu projektnog prijedloga.

Galerija slika