Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva na prijavu za sudjelovanje na četverodnevnom osposobljavanju pod nazivom: „Aktivni mladi za aktivnu zajednicu“, kojemu je cilj upoznati predstavnike gradova i općina te predstavnike organizacija aktivnih u radu s mladima, s projektima unutar Aktivnosti sudjelovanja mladih te kako istu mogu koristiti za razvoj svoje lokalne zajednice.

Trening je prvenstveno namijenjen predstavnicima jedinica lokalne samouprave te organizacijama za mlade/neformalnim skupinama mladih koji će zajednički raditi na izradi projektnog prijedloga (i za koje se očekuje da se prijave u paru), ali se podržava i pojedinačno sudjelovanje jedinica lokalne samouprave/organizacija za mlade koje žele unaprijediti kapacitete u području poticanja aktivnog sudjelovanja mladih na lokalnoj razini.

Trening će se održati od 15. do 18. travnja 2024. godine u Zadru. Prijave su otvorene do 13. ožujka 2024., a zainteresirani se sudionici mogu prijaviti za sudjelovanje putem prijavnog obrasca.

Svi troškovi sudjelovanja, uključujući putne troškove, smještaj i prehranu osigurani su od strane Agencije za mobilnost i programe EU.

Više informacija o osposobljavanju dostupno je na sljedećoj poveznici: https://www.ampeu.hr/natjecaji/poziv-na-prijavu-za-sudjelovanje-na-treningu-aktivni-mladi-za-aktivnu-zajednicu