U okviru Dana europske baštine, DKE – Kultura s partnerima Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Agencijom za mobilnost i programe EU organizira online događanje pod nazivom „Kako EU podupire kulturnu baštinu kroz programe Unije?“.

Online događanje ima cilj informirati i pobliže upoznati dionike kulturnog, kreativnog i civilnog sektora s mogućnostima financiranja kulturne baštine u programima Unije: OBZOR EUROPA, KREATIVNA EUROPA, CERV i ERASMUS+. Tim povodom bit će predstavljene osnovne informacije o svakom programu, a sa sudionicima će biti podijeljene informacije o trenutno dostupnim i najavljenim natječajima na koje se hrvatski korisnici mogu prijaviti.

Online događanje „Kako EU podupire kulturnu baštinu kroz programe Unije?“ održat će se u srijedu, 27. rujna 2023. godine s početkom u 10:30 sati, a u trajanju od 2h. Prijava je moguća putem online obrasca, najkasnije do utorka 26. rujna 2023. godine.

Više informacija dostupno je na sljedećoj poveznici: https://deskkultura.hr/hr/dogadanja/online-dogadanje-sinergija-programa-unije-na-danima-eu-bastine