Kako bi unaprijedili svoje kapacitete, djelatnici Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije sudjelovali su na European Week of the Regions and Cities, koji se u organizaciji Europskog odbora regija i Europske komisije održao u Bruxellesu.

Sudjelovanjem na početnoj sjednici događanja te na nizu predavanja, seminara i prezentacija, djelatnici JURA-e s kolegama s područja cijele Europske unije razmjenjivali su znanja i iskustva u provedbi kohezijske politike te post-industrijske tranzicije. Nadalje, raspravljalo se o regionalnom razvoju, utjecaju malih i srednje velikih urbanih centara kao pokretača razvoja, promicanju prekograničnih suradnji, energetskoj tranziciji u cilju sigurnosti i održivosti te promicanju socijalnih inovacija.

European Week of the Regions and Cities najznačajnija je manifestacija posvećena kohezijskoj politici. Njena je svrha poticati raspravu o zajedničkim izazovima europskih regija i istražiti moguća rješenja poticanjem suradnje političara, službenika, poslovnog sektora, bankarstva, obrazovnih institucija i organizacija civilnog društva te poticanje međuregionalne suradnje.

Ovogodišnje izdanje manifestacije uključivalo je gotovo 300 sesija, a neki od govornika bili su europski povjerenici, zastupnici u Europskom parlamentu, zaposlenici Svjetske banke te relevantni stručnjaci iz niza područja iz cijele Europske unije.

Sudjelovanje na European Week of the Regions and Cities ostvareno je kroz projekt „Suradnja za razvoj“, KK. KK.10.1.3.03.0002, koji Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije provodi od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2023. Ukupna vrijednost projekta je 23.754.679,20 HRK/3.152.787,74 EUR, a  stopa sufinanciranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 85%

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA: