Ministarstvo poljoprivrede, temeljem Zaključka Vlade Republike Hrvatske od 14. rujna 2023. godine, osiguralo je sredstva za novu kreditnu liniju, namijenjenu financiranju obrtnih sredstava za poljoprivrednu proizvodnju i preradu.

Spomenuta kreditna linija provodi se u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak u svrhu financiranja likvidnosti poduzetnika u poljoprivredi i preradi čije je poslovanje pogođeno ruskom agresijom na Ukrajinu.

Ugovaranje kredita moguće je zaključno s 31. prosincem 2023. godine.

Prihvatljivi krajnji primatelji mogu realizirati do najviše dva kredita do ukupne vrijednosti od 250.000,00 EUR u svrhu financiranja obrtnih sredstava potrebnih za otklanjanje nestabilnosti u odvijanju proizvodnje i financiranja tekućeg poslovanja.

Svi potencijalni krajnji primatelji mogu podnijeti zahtjev za financiranje putem mrežnog obrasca dostupnog na https://www.hbor.hr/predajte-zahtjev-za-kreditiranje-izdavanje-garancije/920.

Više informacija o novoj kreditnoj liniji dostupno je na poveznici https://ruralnirazvoj.hr/pokrenuta-nova-kreditna-linija-obrtna-sredstva-za-poljoprivredu-i-preradu/.