Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije će, zahvaljujući Sporazumu o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu aktivnost jačanja kapaciteta na regionalnoj i lokalnoj  razini za korištenje sredstava EU fondova, u 2024. i 2025. nastaviti besplatno podržavati javnopravna tijela s područja Varaždinske županije u procesu apsorpcije EU sredstava.

Ravnatelju Javne ustanove, Mladenu Jakopoviću, je u Šibeniku,  08. prosinca 2023. godine, na  Danima Regionalnog razvoja  i EU Fondova, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Šime Erlić, svečano uručio  Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava u provedbi aktivnosti jačanja kapaciteta na regionalnoj i lokalnoj razini za korištenje sredstava EU fondova. Ukupna vrijednost Sporazuma je 677.730,33 EUR, a osigurana su u okviru tehničke pomoći Programa Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027.

Navedenim bespovratnih sredstvima omogućen je nastavak pružanja besplatne savjetodavne pomoći svim javnopravnim tijelima s područja Varaždinske županije u pripremi i provedbi razvojnih projekata, izradi razvojnih strateških i provedbenih dokumenata, organizaciju informativno-provedbenih aktivnosti ali i jačanje samih kapaciteta djelatnika Javne ustanove.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA