Dana 22. veljače 2024. godine, Javnoj ustanovi za regionalni razvoj Varaždinske županije svečano je uručena Odluka o statusu regionalnog koordinatora, koja je donesena temeljem procjene Povjerenstva za akreditaciju.  Odluka se odnosi za vremensko razdoblje od 01. siječnja 2024. godine do 31. prosinca 2027. godine.

Odluka je donesena na temelju procesa akreditacije regionalnog koordinatora, koji je Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pokrenula dana 13. srpnja 2023. godine predajom Zahtjeva za akreditacijski postupak s pripadajućim prilozima Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Predmetnom odlukom zamjenjuje se Odluka o statusu regionalnog koordinatora koja je bila na snazi do 31. prosinca 2023. godine. Time je osiguran kontinuitet rada Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije.

Odnosno, uspješnim završetkom procesa akreditacije te ispunjavanjem svih propisanih 11 akreditacijskih kriterija, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije dokazala je da, kao regionalni koordinator, posjeduje sposobnost za učinkovito i djelotvorno obavljanje poslova definiranih u članku 25. Zakona o regionalnom razvoju (NN 147/14, 123/17, 118/18).

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA