Visoka izaslanstva dvaju hercegovačkih županija, Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke, boravila su u Varaždinskoj županiji u okviru dvodnevnog posjeta gdje im je domaćin bio varaždinski župan Anđelko Stričak sa svojim suradnicima.

Uz predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predraga Čovića, prijemu u Županijskoj palači prisustvovali su i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Tomislav Pejić te ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zvonimir Širić. Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač u Varaždin je stigla s ministrom pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Goranom Karanovićem, i ministrom gospodarstva Zaninom Vejzovićem.

U okviru njihovog službenog posjeta jučer je održan i radni sastanak s predstavnicima JURA-e. Uvažene goste upoznalo se s ustrojstvom Ustanove, pravnim položajem, financiranjem rada i djelatnostima te područjem rada u kojem JURA djeluje. Predstavnici iz BiH upoznati su s projektima i programima u kojima JURA sudjeluje, tj. pruža stručnu savjetodavnu podršku u pripremi i provedbi istih za Varaždinsku županiju i javnopravna tijela s područja iste.

Sudionici sastanka razmotrili su mogućnost suradnje na niz područja, a naročito glede mogućnosti zajedničkog angažmana u apliciranju projektnih prijedloga na EU fondove te realizacije istih u aktualnom financijskom i programskom razdoblju EU. Svojim primjerima dobre prakse, stečenom iskustvu te stručnim kapacitetima s kojima raspolaže, JURA stoji na raspolaganju u pružanju savjetodavne podrške delegaciji iz BiH na putu u europske integracije.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA