VI. osnovna škola Varaždin  je, dana 26. veljače 2024. godine, prijavila projekt „Treći prostor – zaštita mentalnog zdravlja i sigurnosti djece i mladih“ uz stručnu savjetodavnu pomoć Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije.

Projektni prijedlog prijavljen je na natječaj za dodjelu donacija „Svjetlo na zajedničkom putu“ Hrvatske elektroprivrede d.d (HEP d.d.).

Projekt Treći prostor – zaštita mentalnog zdravlja i sigurnosti djece i mladih ima za cilj osigurati zaštitu mentalnog zdravlja i sigurnosti djece i mladih.  Projekt se zasniva na ideji tzv. trećeg prostora. Uz dom (prvo mjesto) i posao/školu (drugo mjesto), projektom se planira knjižnicu pretvoriti u treće mjesto, tj. prostor za socijalizaciju, uživanje i osjećaj pripadnosti. Sve projektne aktivnosti provodit će se u knjižnici koja će pritom biti opremljena sadržajima koji omogućuju postizanje projektne svrhe.

Ukupna planirana vrijednost projekta iznosi 4.187,10 EUR, od čega bespovratna sredstva iznose 100%, a financiranje se u cijelosti očekuje od HEP d.d.