Nastavni zavodu za hitnu medicine Varaždinske županije podnio je projektni prijedlog “Centralno financiranje specijalizacija – Nastavni zavod za hitnu medicine Varaždinske županije”, za financiranje specijalizacija u djelatnosti hitne medicine, na ograničeni poziv na dodjelu bespovratnih sredstava: “C5.1.R3-I1 Centralno financiranje specijalizacija“.

Cilj investicije „Centralno financiranje specijalizacija“ je omogućiti specijalističko usavršavanje zdravstvenih djelatnika, doktora medicine na temeljnoj primarnoj razini zdravstvene zaštite u djelatnosti hitne medicine i na taj način ostvariti ravnomjernu i dostatnu popunjenost Mreže javne zdravstvene službe, kao i dostupnost zdravstvene zaštite svim hrvatskim građanima. U tom smislu je Nastavni zavod za hitnu medicine Varaždinske županije prijavio projekt kojim se financira specijalizacija dva doktora medicine iz područja hitne medicine. Za navedene specijalizacije predviđeno je 496.173,19 € eura uz stopu financiranja od 100%.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije je prijavitelju, Zavodu za Javno zdravstvo varaždinske županije, pružila savjetodavnu pomoć pri pripremi i prijavi projektnog prijedloga.