Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pružila je Varaždinskoj županiji savjetodavnu podršku kod pripreme projektnog prijedloga Uređenje prapovijesnog parka Ludbreg.

Prijavitelj, Varaždinska županija, uz projektnog partera Grad Ludbreg, prijavila je projektni prijedlog na Javni poziv  za dodjelu bespovratnih sredstava  za razvoj javne turističke infrastrukture u 2024. godini   iz Fonda za turizam kojeg je objavilo Ministarstvo turizma i sporta.

Projektom uređenja Prapovijesnog parka Ludbreg po načelima održivog razvoja stvorit će se atraktivni turistički sadržaj, odnosno turistički proizvod više dodane vrijednosti; unutar cijelog parka posložit će se izlošci kamenih „kugli“ i prapovijesnih životinja koje su živjele na ludbreškom području: Nosorog Erika, mamut, te druge životinje iz vremena Pleistocena, zasadit će se veći broj stabala te hortikulturno urediti prostor.

Prapovijesni park pružit će posjetiteljima i turistima jedinstveno iskustvo putovanja kroz vrijeme i prostor, istraživanje prirodnih ljepota, promatranje biljnog i životinjskog svijeta kao i omogućiti im da se približe prošlosti i bolje razumiju razvoj ljudske civilizacije uz istovremeno sudjelovanje u aktivnostima na otvorenom u okruženju koje replicira prapovijesna vremena.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 110.989,84 eura, od čega bespovratna sredstva koje dodjeljuje Ministarstvo turizma iznose 69.000,00 eura.

Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci.