Predstavnici JURA-e sudjelovali su na uvodnoj konferenciji projekta “Projekt izgradnje dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije u Općoj bolnici Varaždin“, KK.08.1.2.03.0027 koje je održana u Varaždinu dana 13. studenoga 2018. godine.

Ukupna vrijednost projekta „ Projekt izgradnje dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije u Općoj bolnici Varaždin“ iznosi 49.962.500 kuna, a  u potpunosti se financira iz Europskih strukturnih fondova kroz Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Poboljšanje ekonomičnosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama”, referentni broj KK.08.1.2.03.  Razdoblje provedbe projekta je od 6. rujna 2016. do kraja 2021. godine.

Provedbom projekta osigurat će se podizanje kvalitetne zdravstvene njege i skrbi pacijenata te liječenje najsuvremenijim metodama što će dovesti do učinkovitije i kvalitetnije skrbi bolničkih pacijenata. Dnevna bolnica/jednodnevna kirurgija nalazit će se u jedinstvenom objektu zajedno s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom, a u istoj zgradi će biti smještene i djelatnosti urologije, otorinolaringologije i oftalmologije.

Projekt je predstavio ravnatelj Opće bolnice Varaždin prim. dr. sc. Nenad Kudelić, dr.med., koji je najavio otvorenje dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije do lipnja 2021. godine. Dr. Kudelić je istaknuo kako će novi objekt puno značiti za korisnike jer će se ljudi liječiti upravo kroz dnevne bolnice, što je u skladu s preporukama zdravstvene politike Europske unije. „Kroz dnevne bolnice osigurat će se bolja zdravstvena zaštita za pacijente, povećati dostupnost zdravstvenih usluga, ali sigurno i smanjiti liste čekanja“, zaključio je ravnatelj.

Galerija