Dana 02. ožujka 2021. godine održana je uvodna konferencija projekta izgradnje i opremanja nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine u Varaždinskim Toplicama.

Ravnatelj bolnice Denis Kovačić, prilikom otvaranja konferencije, naglasio je kako  je Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice jedina rehabilitacijska zdravstvena ustanova koja zbrinjava tu vrstu pacijenata, a kako je istaknuo, dosadašnji prostori nisu bili primjereni za rad u 21. stoljeću.

Ukupna vrijednost projekta prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava, KK.08.1.2.04.0002 iznosi 107.094.765,49 HRK, od čega su bespovratna sredstva osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 83.000.000,00 HRK.

Nakon provedenih postupaka javne nabave za radove i nadzore, vrijednost ulaganja iznosi 112.000.741,74, a dodatno sufinanciranje projekta osigurano je i iz državnog proračuna RH putem Ministarstva zdravstva u iznosu od 24.094.150,65 HRK.

Svrha ovog projekta je povećanje dostupnosti i kvalitete pružanja sveobuhvatne pomoći za pacijente s teškim spinalnim oštećenjima i bolestima kroz infrastrukturne radove i opremanje nacionalnog rehabilitacijskog centra. Novi centar predviđenog je kapaciteta 75 kreveta + 5 kreveta u sklopu dnevne bolnice i odgovarat će trenutnim i budućim potrebama za moderan pristup i sveobuhvatnu pomoć za pacijente s teškim spinalnim oštećenjima i bolestima u Hrvatskoj.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Varaždinske županije, osnivača Specijalne bolnice, Ministarstva zdravstva, Grada Varaždinskih Toplica, izvođača radova- tvrtke Radnik d.d., Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, kao i ostala zainteresirana javnosti i mediji.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, u okviru projekta „Suradnja za razvoj“ financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalnih razvoj, korisniku – Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice pruža stručnu savjetodavnu podršku u provedbi projekta.

Galerija