Danas, 2. lipnja 2022. JURA je primila u posjet kolege iz JU Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, predvođene ravnateljicom Zrinkom Čobanković. U sklopu njihovog studijskog posjeta, dobrodošlicu im je, uz domaćina, ravnatelja Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, Krunoslava Blažija, zaželio i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove, Darko Majhen.

Fokus tema posjeta bila je razmjena iskustva u provedbi projekata regionalnih centara izvrsnosti (RCK), obzirom da su i na području Vukovarsko-srijemske i Varaždinske županije imenovani Regionalni centri kompetentnosti u sektoru poljoprivrede; u Vukovarsko-srijemskoj županiji pri Poljoprivredno šumarskoj školi u Vinkovcima, u Varaždinskoj županiji pri Srednjoj školi Arboretum Opeka. Oba regionalna centra u fazi su provedbe po dva EU projekta; po jedan u infrastrukturu i po jedan u kvalitativne aktivnosti uspostave i rada centara te se susreću sa sličnim izazovima provedbe, obzirom da obje razvojne agencije pružaju stručnu savjetodavnu podršku korisnicima EU sredstava.

U sklopu studijskog posjeta organiziran je i posjet SŠ Arboretum Opeka, u kojoj su ih s detaljima projekata upoznali ravnatelj škole, Dragan Brkić te voditeljica RCK Arboretum Opeka, Marina Šmidlehner. Upriličen je i obilazak gradilišta/dvorca Opeka pod stručnim vođenjem Ivančice Peharde, predstavnice Konzervatorskog odjela u Varaždinu, Ministarstva kulture i medija te šetnja arboretumom pod stručnim vođenjem Sanje Kopjar, ravnateljice JU Priroda Varaždinske županije.

 

GALERIJA