U Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije, 20. prosinca 2022. godine održana je uvodna konferencija projekta „Užina za sve V“. Konferenciji su nazočili župan Varaždinske županije, Anđelsko Stričak  i zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, Andrea Holi iz Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, kao i Romana Kranjčić iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport, te ravnatelji osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija.

Projektom „Užina za sve V“ koji provodi Varaždinska županija u partnerstvu s 33 osnovne škole kojima je osnivač, osigurava se jedan besplatan školski obrok dnevno za učenike u riziku od siromaštva. Projekt traje deset mjeseci, od 5. rujna 2022. do 5. srpnja 2023. i obuhvaća školsku godinu 2022.-2023.

Ugovor o bespovratnim sredstvima potpisan je u lipnju ove godine, nakon što je uspješno prijavljen na poziv Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022. -2023.) koji je raspisalo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Ugovorom je  odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava, 999.081,83 kuna iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) kojima se financiraju obroci za 994 djece.

Na uvodnoj konferenciji projekt je prisutnima predstavila Andrea Holi iz Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, koja Varaždinskoj županiji pruža savjetodavnu pomoć prilikom provedbe projekta.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA