Ministarstvo kulture i medija objavilo je Poziv na suradnju u obilježavanju Dana europske baštine 2023. godine u Hrvatskoj.

Manifestacijom Dana europske baštine pod vodstvom Vijeća Europe i Europske komisije proslavlja se kulturna baština zajednice europskih naroda s fokusom na nematerijalnu kulturnu baštinu pod nazivom „Živa baština“.

Živa baština podrazumijeva mjesta i specifične lokalitete i predmete, rituale i događaje te različite oblike čuvanja prošlosti putem kolektivnog sjećanja.

Kako bi se potaknulo njihovo istraživanje i očuvanje, pozivaju se sve zainteresirane kulturne, društvene, odgojno-obrazovne i znanstvene ustanove i organizacije da se priključe i osmisle manifestacije, predavanja, skupove, festivale, radionice, obilaske, izložbe, panele, virtualne programe, prezentacije i slična događanja namijenjena djeci i odraslima.

Prijava na Poziv vrši se putem elektroničke pošte na adresu danieuropskebastine@min-kulture.hr do 31. srpnja 2023. godine.

Ovogodišnje izdanje u Hrvatskoj će se održati tijekom rujna i listopada.

Više informacija o Pozivu te načinu slanja prijava dostupno je na sljedećoj poveznici: https://min-kulture.gov.hr/vijesti-8/poziv-na-suradnju-u-obiljezavanju-dana-europske-bastine-2023-godine-u-hrvatskoj/23954