Ministarstvo poljoprivrede, dana 22. rujna 2023. godine, uputilo je u postupak e-Savjetovanja Prijedlog pravilnika o provedbi intervencije 78.02. Potpora za pružanje savjetodavnih usluga iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027., a u svrhu poticanja razvoja nacionalnog sustava AKIS-a (Agriculture Knowledge and Innovation System).

Provedbom ove intervencije poljoprivrednicima će se osigurati bolje mogućnosti za dobivanje savjeta o poljoprivrednoj proizvodnji, primjeni inovacija, digitalizaciji i modernizaciji proizvodnje u funkciji osiguranja održive proizvodnje hrane i prehrambene sigurnosti stanovništva. Isto tako, pomoći će poljoprivrednim gospodarstvima u ispunjavanju obaveza, posebice korisnicima za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP) i IAKS mjere ruralnog razvoja te mladim poljoprivrednicima.

e-Savjetovanje otvoreno je do 02. listopada 2023. godine i dostupno je na poveznici https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=25213