Ministarstvo poljoprivrede dana 20. studenog 2023. godine u postupak e-Savjetovanja uputilo je Pravilnik o provedbi Programa potpore za sufinanciranje troškova proizvodnje hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda registriranih u sustavu kvalitete zaštićenom oznakom izvornosti ili zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla u Republici Hrvatskoj.

Mjere u provedbi Programa ovoga Pravilnika:

        1. Mjera 1. Potpora proizvođačima koji sudjeluju u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode zaštićene oznakom izvornosti;
        2. Mjera 2. Potpora proizvođačima koji sudjeluju u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode zaštićene oznakom zemljopisnog podrijetla.

Potpore iz ovog Programa dodjeljuje se kao de minimis potpore.

Iznos potpore po pojedinom korisniku utvrđuje se razmjerno proizvodnji certificiranih proizvoda evidentiranih u Evidenciji izdanih Potvrda o sukladnosti proizvoda sa Specifikacijom proizvoda u 2022. godini.

Prihvatljivi korisnici potpore su mikro, mala i srednja poduzeća.

e-Savjetovanje otvoreno je do 25. studenog 2023. godine i dostupno je na poveznici https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=25765