Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira mrežnu promotivnu radionicu o Programima Unije. Promotivnu mrežnu radionicu Ministarstvo će organizirati u suradnji s resornim tijelima nadležnim za provedbu Programa Unije u Republici Hrvatskoj.

Ministarstvo je radionicu osmislilo po regionalnom ključu. Održavanje radionice za područje Sjeverne Hrvatske planirano je za 12. prosinca 2023. godine.

Radionica za područje Sjeverozapadne Hrvatske namijenjena je prije svega sljedećim ciljanim skupinama:

        1. Tijela javne vlasti,
        2. Istraživačke i obrazovne institucije te institucije za osposobljavanje,
        3. Poslovni sektor,
        4. Organizacije civilnog društva.

Na radionicama će biti predstavljeni sljedeći Programi Unije:

Kreativna Europa Ministarstvo kulture i medija
EU za zdravlje Ministarstvo zdravstva
Obzor Europa Agencija za mobilnost i programe EU
Program jedinstvenog tržišta Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Građani, jednakost, prava i vrijednosti Ured za udruge
LIFE Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Mehanizam Unije za civilnu zaštitu Ministarstvo unutarnjih poslova

 

Osnovna svrha radionice jest da se kroz predstavljanje Programa unije potencijalni korisnici upoznaju s mogućnostima financiranja njihovih inicijativa i projekata u sklopu pojedinog Programa Unije. Poseban naglasak će se u sklopu radionice staviti na potencijalne korisnike koji će se s Programima Unije susresti prvi puta.

Prijava za sudjelovanje na radionici moguće su najkasnije do 07. prosinca 2023. godine putem Google obrasca koji je dostupan preko sljedeće poveznice: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScubqy4m9Scci-j2GQX6-UjwAEWLEgdRfS4P0h_2tMXBjXFyw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Nakon završetak roka za prijavu na radionicu, svi prijavljeni sudionici dobit će poveznicu putem koje će se moći spojiti i pratiti izlaganja.

Dodatne informacije o radionici dostupne su na sljedećoj poveznici: https://razvoj.gov.hr/vijesti/poziv-za-sudjelovanjem-na-mreznom-predstavljanju-programa-unije-za-ciljane-skupine-na-regionalnoj-razini/5440