Javna ustanova za regionalni razvoj je Gradu Novom Marofu pružila stručnu podršku u pripremi projektnog prijedloga „Rekonstrukcija Vatrogasne ulice (NC 1-256) u Novom Marofu, Sabirne gradske ulice kod autobusnog kolodvora (NC 1-218 i dio NC 3-227) u naselju Možđenec, sa parkiralištima, javnom rasvjetom i DTK mrežom“.

Projektni prijedlog je Grad Novi Marof, kao nositelj projekta, dana 09.04.2024. godine prijavio na prvi natječaj za provedbu intervencije 73.13. Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima (SP ZPP-73.13. – I) iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027, objavljen na mrežnoj stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dana 22. prosinca 2023. godine, sukladno prvoj izmjeni natječaja za provedbu intervencije 73.13. Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima (SP ZPP-73.13. – I) iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027 od 08. veljače 2024. godine, u sklopu kojeg će se, temeljem odredbi predmetnog natječaja, potpora tražiti samo za rekonstrukciju jedne nerazvrstane ceste (NC 1-218). Navedeni natječaj je financiran iz  Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Ukoliko će biti odobren za financiranje, kroz projekt će se unaprijediti javna infrastruktura na području Grada Novog Marofa kroz rekonstrukciju nerazvrstane ceste NC 1-218 koja će biti namijenjena javnoj upotrebi i biti će javno dostupna kako lokalnom stanovništvu tako i široj lokalnoj ruralnoj zajednici te ostalim interesnim skupinama s područja korisnika i šire. Unaprjeđenjem javne infrastrukture stvorit će se povoljniji uvjeti za društveni i održivi gospodarski razvoj.

Planirana ukupna vrijednost projekta je 843.536,91 EUR, te se, sukladno uvjetima natječaja u 90% udjelu financira sredstvima EU iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok preostali dio Grad Novi Marof podmiruje iz vlastitih sredstava.

Pružanjem stručne savjetodavne podrške Gradu Novom Marofu, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, osigurala je kvalitetnu pripremu istog. Ukoliko projekt bude odobren za financiranje, Javna ustanova će nastaviti pružati podršku prijavitelju kako bi se osigurala nesmetana implementacija istog u vidu postizanja svih definiranih rezultata i pokazatelja projekta.