Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine najavilo je za treći kvartal 2023. godine objavu Poziva za izradu prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava “ePlanovi”.

Kroz predmetni Poziv, koji će se financirati u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021. -2026.,  financirati će se izrada prostornih planova nove generacije čime će se olakšati, osuvremeniti, unificirati i digitalizirati procedure izrade prostornih planova, omogućiti uspostava platformi i digitalnih infrastrukturnih servisa za unapređenje pružanja elektroničkih javnih usluga kao i potaknuti smanjenje administrativnog i financijskog opterećenja građanima, poslovnim subjektima i investitorima.

Bespovratna sredstva u iznosu od 11.000.000,00 EUR bit će na raspolaganju jedinicama lokane samouprave i Gradu Zagrebu.  Aktivnosti koje će se financirati u sklopu Poziva odnose se na izradu, izmjenu i/ili dopuni te transformaciju prostornih planova te će biti moguće ostvariti 100%-tno sufinanciranje tih aktivnosti.

Više informacija o najavi Javnog poziva dostupno je na poveznici: https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/najava-poziva-za-izradu-prostornih-planova-nove-generacije-putem-elektronickog-sustava-eplanovi/17135