Općina Breznica podnijela projektni prijedlog za financiranje izrade Prostornog plana uređenja Općine Breznica na Poziv na dostavu projektnih prijedloga Izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava „ePlanovi“ koji je objavilo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske kao Tijelo državne uprave nadležno za komponentu 2. Javna uprava, pravosuđe i državna imovina, odnosno podkomponente C2.3. Digitalna transformacija društva i javne uprave, Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Svrha Poziva je olakšati, osuvremeniti, unificirati i digitalizirati procedure izrade prostornih planova u Hrvatskoj, omogućiti uspostavu platformi i digitalnih infrastrukturnih servisa za unapređenje pružanja elektroničkih javnih usluga te smanjiti opterećenja građanima, poslovnim subjektima i investitorima. Time će se ubrzati izdavanje akata za gradnju i realizaciju investicija na svim razinama upravljanja. U tom smislu je Općina Breznica prijavila projekt kojim se financira izrada Prostornog plana uređenja Općine Breznica u vrijednosti od 29.875,00 eura uz stopu financiranja od 100%.

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pružila je Općini Breznica savjetodavnu pomoć pri pripremi i prijavi projektnog prijedloga “Izrada Prostornog plana uređenja Općine Breznica”.